• Timmermans Consulting Middelbeers - Kees Timmermans Owner Timmermans Consulting

Financieel interim management

Timmermans Consulting biedt Financieel Management diensten aan op interim basis om Uw organisatie te helpen wanneer tijdelijk extra capaciteit nodig is of wanneer tijdelijk de interne organisatie niet op peil is door oorzaken zoals ziekte of plotseling vertrek van management. We kunnen ondersteuning geven op het niveau van Financieel Manager tot aan Internationaal CFO niveau. We hebben ervaringen opgebouwd in meerdere landen en meerdere branch activiteiten.

Wanneer we de verantwoordelijkheden van een interim rol of financieel gebied opnemen kunnen tegelijkertijd de mogelijkheden oppakken om te kijken naar verdere mogelijkheden voor verbeteringen in de administratieve processen gebaseerd op onze langdurige ervaringen in verschillende omgevingen en bedrijven.

Timmermans Consulting Middelbeers - Interim Management

Een paar voorbeelden van onze opdrachten:

Een van onze interim opdrachten was voor een groot internationaal produktiebedrijf in Polen (2,500 medewerkers, waarvan 60 in de financiële afdeling). Gedurende de interim positie van CFO, hebben we tevens de tijdige beschikbaarheid en kwaliteit van de periodieke interne en externe rapportage verbeterd, de efficiency en effectiviteit van de administratieve processen aangepakt en de crediteurenadministratie opgewaardeerd.

Voor een andere klant in Nederland hebben we de processen in het FSSC (Financial Shared Service Centre) beoordeeld terwijl we op interim basis de jaarlijkse statutaire rapportages (jaarrekeningen) verzorgt hebben voor verschillende Europese entiteiten van deze klant. Deze beoordeling heeft een aantal verbeteringsvoorstellen opgeleverd om de FSSC aktiviteiten verder te stroomlijnen op het gebied van de boekhouding (G/L), Debiteuren administratie (A/R), crediteurenadministratie (A/P) en Controlling. Ook is een oplossing geïmplementeerd in de Oracle applicatie om de statutaire jaarrekeningen direct te genereren vanuit de commerciële, interne gegevens.  Hierdoor werd een gecontroleerd proces bereikt voor de externe rapportages wat leidt tot een eenvoudiger controle proces door de externe accountant.

Taal / Language

Timmermans Consulting B.V.

Timmermans Consulting Middelbeers - Logo klein Heiakkerweg 3
5091 KW Middelbeers
The Netherlands


  T. +31 (0)13 5143822

  M. +31 (0)6 53 361917

  F. +31 (0)13 5144326


  Einfo@timmermansconsulting.nl

  Wwww.timmermansconsulting.nl


Timmermans Consulting Middelbeers - Logo