• Timmermans Consulting Middelbeers - Kees Timmermans Owner Timmermans Consulting

Referenties

Timmermans Consulting heeft diverse projecten uitgevoerd met grote internationale bedrijven. Hieronder een kleine selectie met een korte toelichting op de het project.

 

Timmermans Consulting Middelbeers - Referenties - Samlerhuset

Samlerhuset in London  (LMO – London Mint Office) is actief in marketen van munten en muntcollecties in de B2C markt. De groep is actief in 17 Europese landen. Timmermans Consulting heeft een groepsbreed project geleid om de  bestaande Interne Controle omgeving te beoordelen en de organisatie te begeleiden in de verdere verbeteringen van de IC structuur (inclusief o.a. een training voor de interne organisatie).

 

Timmermans Consulting Middelbeers - Referenties - Moving Picture Company

MPC (Moving Picture Company in London levert wereldklasse post-production en VFX voor de film, advertentie, digitale en televisie industrie. Voor deze klant levert Timmermans Consulting jaarlijkse ondersteuning in het beheer van de Interne Controle structuur. Geschatte besparing voor de klant is 1-1,5 miljoen GBP / jaar.

 

Timmermans Consulting Middelbeers - Referenties - Cinram

Cinram (met hoofdkwartier in Toronto, Canada en Aylesbury, UK) is een van de wereldspelers op het gebied van DVD/CD replicatie en distributie voor grote klanten over de gehele wereld. Voor deze organisatie heeft Timmermans Consulting een Europees project gemanaged om de Interne Controle structuur te documenteren en te verbeteren in lijn met de SOX wetgeving in de VS. Een team van 3 medewerkers van Timmermans Consulting heeft deze Controle structuur geimplementeerd als ook het gehele project gemanaged  voor hun belangrijkste vestigingen in Duitsland, Frankrijk en UK.

 

Timmermans Consulting Middelbeers - Referenties - Bridgestone

Bridgestone is de N° 1 in de wereld in rubber and banden producten and staat bekend om hun cultuur t.a.v. innovatie en kwaliteit. Timmermans Consulting in samenwerking  met Overbridge Consulting UK heeft voor de Bridgestone North European Sales & Marketing organisatie (met hoofdkwartier in Warwick, UK) een project geleid t.b.v. de centralisatie van de verkoopkantoren in Scandinavie. Voor dit project hebben we diverse business scenario’s ontwikkeld om kansen en bedreigingen te kunnen evalueren op het gebied van marketing, operatie en financien. Gebaseerd op deze business cases heeft Timmermans Consulting een project plan ontwikkeld om het gehele integrale centralisatie project te sturen en begeleiden in Scandinavie.

 

 Timmermans Consulting Middelbeers - Referenties - Technicolor

Technicolor (met hoofdkwartier in Burbank, California en in Londen, UK) is ’s werelds grootste dienstverlener voor de multimedia industrie. Timmermans Consulting heeft al vele jaren samengewerkt  met Technicolor op verschillende projecten als een van hun gewaardeerde partners.  Projecten en diensten zijn o.a. de rol van interim CFO  in hun belangrijkste plant in Polen, Quality en Business Process Improvements project voor hun continentaal Europese supply chain operatie in Nederland als ook project management voor de implementatie van SOX compliancy voor hun Europese operaties in o.a. UK, Luxemburg, Polen, Italie, Spanje, Nederland en Frankrijk.

 

Timmermans Consulting Middelbeers - Referenties - Ericsson

Ericsson – Technicolor Network Services Nederland (in 2012 overgenomen door Ericsson en voorheen beter bekend als NOB) is marktleider in technische dienstverlening op het gebied van TV-, radio- en internetuitzendingen. Van satellietontvangst en de encodering van Eredivisie Live tot digitale opslag in hun datacentrum en de vertaling en (live)ondertiteling van de programma’s van RTL Nederland. Voor deze client, gevestigd op het Mediapark in Hilversum, hebben we de Financiele Afdeling in hun werkzaamheden ondersteund met onze expertise op het gebied van documentatie, testen en verder verbeteren van de IC structuur.

 

 Timmermans Consulting Middelbeers - Referenties - Office Depot

Office Depot levert wereldwijd producten en diensten op het gebied van kantoorbenodigdheden etc. en heeft ca. 40.000 medewerkers in dienst en is goed voor een jaaromzet van ca. 11,6 miljard dollar. Voor Office Depot heeft Timmermans Consulting in samenwerking met Global Forward diensten verleend tbv de statutaire jaarrekeningen. Tevens is er door ons een nieuw consolidatie model gebouwd voor deze client om het proces van statutaire jaarrekeningen te optimaliseren voor de Nederlandse entiteiten. Het model is direct gekoppeld aan de ERP applicatie en is modulair en flexibel opgezet om tegemoet te komen aan de voortdurende veranderende business omstandigheden.

 

 Timmermans Consulting Middelbeers - Referenties - ACCO Brands

Acco Brands Corporation is ontstaan in 2005 uit een fusie tussen ACCO (afsplitsing van Fortune Brands) en GBC (General Binding Company). ACCO Brands Corporation is een van de grootste leveranciers ter wereld van merkproducten voor het kantoor. Via het eigen verkoopapparaat en distributienetwerken verkopen ze de producten in meer dan honderd landen. Timmermans Consulting heeft in samenwerking met een groep consultants van Overbridge Consulting UK, een project gemanaged in het kader van de realisatie van een nieuw SSC in Born, Nederland voor hun continentale Europese activiteiten. Dit project behelsde Finance, HR, Logistiek, Warehousing & IT. Tegelijkertijd heeft Timmermans Consulting de implementatie begeleid van een nieuw rapportage en consolidatie applicatie (Hyperion).

 

 Timmermans Consulting Middelbeers - Referenties - Fluke

Fluke Test & Measuring equipment (onderdeel van Danaher Inc) heeft een FSSC in Eindhoven, Nederland ten behoeve van alle administratieve en controlling activiteiten voor de Europese entiteiten. Timmermans Consulting heeft in samenwerking met Global Forward  de Fluke organisatie ondersteund met de statutaire rapportages voor de meeste Europese activiteiten gedurende een aantal jaren. Tegelijkertijd heeft Timmermans Consulting een aantal procesverbeteringen voorgesteld binnen het FSSC. Verder hebben we een standaard ge-automatiseerde oplossing geimplementeerd binnen hun ERP pakket zodat statutaire jaarrekeningen direct gekoppeld zijn aan de interne rapportages.

 

Timmermans Consulting Middelbeers - Referenties - Heijmans

Voor Heijmans Group, met hoodkantoor in Rosmalen (Nederland) hebben we (in samenwerking met Corgwell), de organisatie ondersteund met het ontwikkelen van een verbeterde risico en controle struktuur voor de Business Unit Vastgoed  (Commercieel Vastgoed, Projectontwikkleing) met meerdere locaties in Nederland. Deze nieuwe struktuur heeft de organisatie vooruit geholpen om hun belangrijkste risico’s in kaart te brengen en daardoor de controles verbeterd rondom deze risico’s. Hierdoor is het bedrijf in staat om de risico’s beter te beheersen en de resultaten te verbeteren en eerder zichtbaar te maken.

Taal / Language

Timmermans Consulting B.V.

Timmermans Consulting Middelbeers - Logo klein Heiakkerweg 3
5091 KW Middelbeers
The Netherlands


  T. +31 (0)13 5143822

  M. +31 (0)6 53 361917

  F. +31 (0)13 5144326


  Einfo@timmermansconsulting.nl

  Wwww.timmermansconsulting.nl


Timmermans Consulting Middelbeers - Logo